Huawei je danas objavio svoje godišnje poslovno izvješće za 2020. godinu koje pokazuje da je rast usporen, ali poslovni rezultati kompanije uglavnom su u skladu s prognozama. Globalni prihodi od prodaje, u prošloj su godini iznosili 136,7 milijardi američkih dolara, što je za 3,8 posto više u odnosu na lani, a neto dobit dosegla je 9,9 milijardi dolara, što je za 3,2 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Unatoč operativnim poteškoćama uzrokovanim američkim sankcijama u 2019. i 2020. godini, Huawei je ponovo  pozvao KPMG da neovisno i objektivno revidira financijske izvještaje kompanije. Dokument koji je izradio KPMG standardno je nepromijenjeno revizijsko mišljenje. Bez obzira na okolnosti, kompanija će nastaviti transparentno pokazivati operativne podatke vladama, kupcima, dobavljačima, zaposlenicima i partnerima.

U 2020. godini Huawei je osigurao stabilan rad više od 1.500 mreža u preko 170 zemalja i regija tijekom lockdowna, što je pomoglo u osiguravanju rada i učenja na daljinu, kao i internetskoj kupnji diljem svijeta. 

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay