Zahtjevi će se moći podnijeti elektroničkim putem na adresi www.mjere.hr, uz korištenje korisničkog računa sustava e-građani (za fizičke osobe) ili korisničkog računa sustava burze rada (za poslodavce).

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) usvojio je nove uvjete i načine korištenja sredstava za mjere aktivne politike zapošljavanja u 2021., u primjeni su od 1. siječnja, a najveća novina je povećanje maksimalne potpore za samozapošljavanje na 130.000 kuna te podnošenje zahtjeva online.

Uvodi se fiksni i varijabilni dio prihvatljivih troškova te prihvatljiv trošak rada korisnika, potiče inovativnost te djelatnosti u zelenoj i digitalnoj tranziciji kroz novi sustav bodovanja, priopćeno je u utorak iz HZZ-a. Maksimalan iznos potpore za proširenje poslovanja povećava se na 100.000 kuna.

Zahtjevi za korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja moći će se podnijeti od 1. siječnja do 30. studenoga 2021., dok će se zahtjevi za mjere samozapošljavanja i proširenja poslovanja zaprimati najkasnije do 31.listopada 2021. Zahtjevi će se moći podnijeti elektroničkim putem na adresi www.mjere.hr, uz korištenje korisničkog računa sustava e-građani (za fizičke osobe) ili korisničkog računa sustava burze rada (za poslodavce)

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay