Umjetna inteligencija pokucala je i na Ikeina vrata, a kako stvari stoje, ona ju je prihvatila širokih ruku. Ikein as u rukavu je dizajn interijera na daljinu dok će umjetna inteligencija obavljati dio posla koji su prije odrađivali ljudi

Umjetna inteligencija lagano mijenja prodajnu strategiju vodećeg svjetskog trgovca namještajem. Ikea obučava radnike u pozivnom centru kako bi postali savjetnici za dizajn interijera na daljinu. Švedski div među trgovcima namještajem tako namjerava ponuditi više usluga za uljepšavanje doma, a uobičajene upite kupaca obrađivat će bot Billie, nazvan po najpopularnijem Ikeinu ormaru.

Nakon što su svoje usluge dizajna interijera lansirali u nekim dijelovima Europe, Australiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u travnju su ih proširili na britansko i američko tržište. Kako piše Reuters, u Britaniji videopoziv u trajanju od 45 do 60 minuta korisnici plaćaju 29 eura, a za to vrijeme mogu dobiti savjete o tome kako će dizajnirati svoj stambeni prostor, ali i predloženi popis proizvoda.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay