ZAGREB, 21. rujna 2017. (Hina) – Domaća softverska grupacija IN2 potpisala je ugovor za uvođenje softvera u privatnoj bolnici u Hanoju u Vijetnamu, čime je proširila svoje poslovanje na azijskom tržištu, izvijestili su iz IN2.

Posao u bolnici “Hôpital Français de Hanoï” IN2 je dobio s partnerom, španjolskom tvrtkom Tich Consulting, a Vijetnam je nakon Azerbajdžana i Ujedinjenih Arapskih Emirata azijska zemlja u kojoj je IN2 dobio posao implementacije bolničkog softvera.

Za tu vijetnamsku bolnici napominju da je osnovana 1997. kao prva međunarodna bolnica u državi, koja trenutno zapošljava više od 50 lokalnih i inozemnih liječnika, a u planu je izgradnja nove zgrade bolnice čime će kapacitet od 65 kreveta proširiti na 170. Fizički porast u toj bolnici prati i promjena bolničkog informacijskog sustava kako bi zadovoljio nove potrebe veće bolnice.

“Dugoročna strategija IN2 podrazumijeva transformaciju grupacije iz regionalne u globalnu, što uključuje izlazak na azijsko tržište. Najviše uspjeha do sada smo imali u zdravstvu i u digitalnoj forenzici, kako u inozemstvu tako i u Hrvatskoj, gdje gotovo sve bolnice koriste IN2 softver”, kaže predsjednik Uprave IN2 Ante Mandić.

(Hina)