Tvrtka IoT Net Adria potpisala je ekskluzivni ugovor s kompanijom Sigfox, vodećim globalnim servisom za povezivanje stvari (IOT – Internet of things) i najavila pokretanje prve nacionalne mreže IoT-a u Hrvatskoj. U samo 24 mjeseca IoT Net Adria uspostavit će mrežu baznih stanica, koja će pokrivati 96% hrvatskog stanovništva i stvoriti sustav koji će poticati hrvatska IT poduzeća, integratore sustava, start-up poduzeća ali i pojedince, da se uključe u razvoj implementacija koje se temelje na Sigfox tehnologiji.

„Internet stvari predstavlja sljedeću fazu razvoja tehnologije. IoT Net Adria predstavlja jedinstvenu poslovnu mogućnost, osobito za inovativne timove koji žele nuditi svoje proizvode i rješenja na globalnoj razini. Prihvatili smo izazov i hrabro koračamo prema budućnosti kako bismo aktivno sudjelovali u njezinu stvaranju”, izjavio je Bruno Crnički, suosnivač i izvršni direktor tvrtke IoT Net Adria.

Niskoenergetska širokopojasna bežična tehnologija kompanije Sigfox smanjuje troškove i količinu energije potrebnu za sigurno povezivanje stvari u oblaku. Umjesto da koristi postojeće tehnologije, Sigfox primjenjuje jedinstveni pristup. Kompanija pokreće prvu globalnu IoT mrežu za slušanje milijardi objekata prijenosa podataka bez potrebe za uspostavom ili održavanjem mrežnih veza. Ova revolucionarna promjena, kojom se značajno smanjuju potrošnja energije i troškovi, bit će pokretač IoT-a na masovnom tržištu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr