Jeste li se u posljednje vrijeme našli u situaciji u kojoj se osjećate izostavljeno, neinformirano ili zakinuto na svom poslu? Ako jeste, postoji šansa da ste žrtva novog trenda kojeg u stranim zemljama zovu guiet firing.  

Iako se u posljednje vrijeme vodilo puno rasprava oko ‘tihog odustajanja‘, u kojem zaposlenici ‘zabušavaju’ radeći na poslu točno ono što moraju i ništa više, sve je više onih koji smatraju da je korijen tog problema u poslodavcima, a ne u zaposlenicima. Legitimno je pitanje ‘od kada se raditi ono što se od vas očekuje smatra odustajanjem’?

Drugo je pitanje zašto bi netko samoinicijativno odustajao, ako ne postoji neki negativan faktor kod njihovog poslodavca. Quiet firing ili ‘tiho otpuštanje’ podrazumijeva loš odnos poslodavaca prema radniku. Točnije poslodavac čini minimalno kako bi zadržao određenog zaposlenika ili ga svjesno demotivira. Najčešći primjeri ‘tihog otpuštanja’ uključuju uskraćivanje povišica, stopiranje u napredovanju, ne davanje povratnih informacija ili, na primjer, pokušaji poslodavca da spriječi zaposlenika u preuzimanju određenih projekata.

Neki to rade namjerno, a neki zbog nemara ili neznanja, no rezultati koje takvo ponašanje postiže su isti – zaposlenik gubi povjerenje u svoj rad i postaje manje angažiran, a produktivnost mu na kraju pada, objašnjava Business insider.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay