IT kompanije predvodnici su novog vala radničkog dioničarstva u Hrvatskoj. Mnoge od njih uvode programe ESOP-a po uzoru na tehnološke tvrtke iz Silicijske doline, nastojeći na taj način motivirati svoje zaposlenike.

Ovih dana odjeknula je vijest da Infobip, prvi hrvatski jednorog, proširuje svoj program radničkog dioničarstva. Ranije su u Infobipov ESOP bili uključeni samo ključni zaposlenici, a sada će dionice jedne od najuspješnijih hrvatskih tehnoloških tvrtki biti dostupne svim zaposlenima.

‘Svoj rast i svoju vrijednost dugujemo svakom od 3000+ članova našeg tima, stoga je došlo vrijeme da im se odužimo kroz naš program ESOP-a koji sada uključuje sve sadašnje i buduće zaposlenike globalno’, poručio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Motiv za uvođenje ESOP-a bolje je povezivanje interesa svih dionika koji sudjeluju u stvaranju dobiti poduzeća. Radničko dioničarstvo služi i kao jedan od instrumenata poticanja zapošljavanja novih i kvalitetnih radnika, ali i kao način zadržavanja postojećih radnika.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay