Poslodavcima koji ignoriraju nove odredbe prijete kazne do 100.000 kuna.

Ugovaranje, utvrđivanje ili propisivanje minimalne plaće u bruto iznosu od 1. prosinca 2021. postaje zakonska obveza, a među novinama je da je ozakonjena obveza isplate plaće prema složenosti poslova te da su povećani broj i vrsta dodataka koji se ne uključuju u minimalnu plaću i broj prekršaja za koje se poslodavcu izriče novčana kazna

Od 1. prosinca 2021. na snazi su izmjene Zakona o minimalnoj plaći (NN br. 120/21.) kojima su uvedene brojne novine u ostvarivanju novčanih prava radnika. Vlada RH Uredbom je utvrdila minimalnu plaću za 2022. – iznosit će 4687,50 kn bruto mjesečno za puno radno vrijeme i primjenjuje se počevši od siječnja 2022. Budući da izmijenjeni zakona stupa na snagu 1. prosinca 2021., njime uvedene novine odnose se i na minimalnu plaću propisanu za prosinac 2021., koja iznosi 4250 kn.

Najvažnije novosti

Najvažnije su novosti sljedeće: uvedena je obveza ugovaranja i određivanja minimalne plaće u bruto iznosu, ozakonjena je obveza isplate plaće prema složnosti poslova kako je ugovoreno u kolektivnom ugovoru s proširenom primjenom, povećani su broj i vrsta dodataka koji se ne uključuju u minimalnu plaću te je propisan način određivanja dodataka kod poslodavaca na koje se primjenjuje prošireni kolektivni ugovor, propisan je način određivanja minimalne plaće za radni odnos kraći od mjesec dana, uvedena je zabrana odricanja od prava na isplatu minimalne plaće i povećan je broj prekršaja za koje se poslodavcu izriče novčana kazna.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay