Googleovi zaposlenici trebali bi se vratiti u urede tek u rujnu sljedeće godine, kada će početi s testiranjem hibridnog modela rada.

Rad od kuće nekima zaista odgovara te si mogu organizirati vrijeme tako da i dalje budu maksimalno produktivni, ali i da imaju više vremena za sebe. S druge strane, dio zaposlenika s nestrpljenjem iščekuje povratak u urede u kojima se mogu bolje fokusirati na posao i razgovarati i družiti s kolegama.

Među brojnim kompanijama čiji zaposlenici i dalje rade od kuće je Google, a takva će se praksa nastaviti do rujna sljedeće godine, obavijestio je svoje zaposlenike izvršni direktor kompanije Sundar Pichai.

No Google nema namjeru samo nastaviti tamo gdje su stali kada je počela pandemija i vratiti zaposlenike u urede u kojima su bili. Umjesto toga, kompanija kreće s probnim periodom fleksibilnog radnog tjedna tijekom kojeg će zaposlenici provesti najmanje tri dana unutar kampusa, dok bi ostatak vremena mogli raditi od kuće. 

Interakcija i sastanci uživo umjesto putem online platformi, razgovori uz kavomate i po hodnicima, često mogu rezultati boljim i inovativnijim idejama i rješenjima u odnosu na razgovore putem Meeta ili Zooma, smatraju u Googleu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay