Povjerenje u banku s kojom se najviše posluje je relativno visoko: prosječna ocjena na skali od 1-5 iznosi 4,0, pokazuju rezultati istraživanja. Klijenti višim procjenjuju svoje povjerenje u banku s kojom posluju nego li što su njome zadovoljni. Povjerenje je preduvjet, a i činjenica da poslujemo s nekom određenom bankom može utjecati na to da ćemo je procijeniti visoko, opravdavajući time svoj izbor. Zadovoljstvo je puno šira kategorija i obuhvaća razne aspekte poslovanja s bankom. Samim tim, teže je udovoljiti očekivanjima klijenata na raznim aspektima kvalitete usluge koju pružaju banke.

Ipak, povjerenje u banke, općenito gledajući, nešto je niže nego prije ove krize. Improve je istražio i koliko je povjerenje u hrvatski bankarski sustav, Hrvatsku narodnu banku, Europsku središnju banku i u razne fintech kompanije koje nude različite platforme / aplikacije za plaćanja, ali i razne druge financijske proizvode.

Očekivano, ispitanici najviše vjeruju banci s kojom (najviše) posluju. U prosjeku, čak 78 posto internet korisnika ima visoko povjerenje u svoju glavnu banku. Međutim, povjerenje u bankarski sustav u Hrvatskoj i u Hrvatsku narodnu banku značajno je niže – samo njih 40 posto iskazuje povjerenje u te institucije. Čak je povjerenje u Europsku središnju banku (ESB) koja pridonosi sigurnosti i pouzdanosti europskog bankovnog sustava nešto više.

Što se tiče povjerenja u fintech kompanije, ono je niže nego povjerenje u banke. Tek 27 posto ispitanika im vjeruje. Ipak, to je povjerenje nešto više među mladima u dobi 16-24 godine (42%) koji češće koriste njihove usluge.

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr