Multidisciplinarna konferencija LEAP Summit 2022 ove se godine održava 12. i 13. svibnja u Zagrebu, u prostorima CineStara u Branimir Mingle Mallu. Ovo je njeno sedmo izdanje, a očekuju se sudionici iz više od 20 zemalja te izlaganja više od 60 inozemnih i domaćih predavača

Konferencija će se održati na tri različite pozornice: LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage. LEAP Summit ovog će se puta najviše baviti poduzetništvom, održivim razvojem, inovacijama, digitalnim tehnologijama, Zelenim planom Europske unije te startupovima i razvojem karijera.

Konferencija se održava u Europskoj godini mladih, a naglasak je upravo na potrebi da mladi prepoznaju svoju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije europske budućnosti.

Najavljen je dolazak mnoštva renomiranih govornika, panelista i gostiju te predstavnika tvrtki, start-upova i freelancera koji žele ostati u toku s novitetima, kao i drugih dionika. Popis govornika dostupan je na službenim stranicama LEAP Summita, a jedan od njih je Jaime Ruiz Huescar, stručnjak Europske komisije za e-mobility i smart mobility.

Među panelistima su i predstavnici inovativnih tvrtki poput IBM iX, Rimac Technology te Infobip, a tehnološki entuzijasti će svakako željeti poslušati predavanje Elisabette Lamboglia, inženjerke Europske svemirske agencije kao i nastup Lidije Kralj, stručnjakinje za umjetnu inteligenciju i podatke.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr