Umjesto iznajmljivanja romobila ili bicikala, Rentbrella iznajmljuje kišobrane, a njihovo je korištenje tijekom prva 24 sata potpuno besplatno.

Prije pet godina kompanija BrellaBox pokušala je na Shark Tanku progurati svoj projekt iznajmljivanja kišobrana na sličan način na koji se iznajmljuju romobili i bicikli. Cijena najma za 12 sati iznosila je, prema njihovom poslovnom planu, 1,5 dolara za prvih dvanaest sati. Poznati poduzetnik i voditelj tada je u Shark Tanku komentirao kako je ideja najma kišobrana možda jedna od najgorih poslovnih ideja za koje je čuo.

To nije obeshrabrilo jedan kineski startup koji je godinu dana kasnije pokrenuo sličan biznis, no nakon samo tjedan dana ostali su bez gotovo svih od 300 tisuća kišobrana koje su iznajmljivali po kineskim gradovima.

Prošle godine startup Rentbrella također se uputio u sličan poslovni pothvat te su u New Yorku pokrenuli biznis najma kišobrana putem aplikacije. Na određenim pozicijama u gradu postavili su posebne kioske na kojima se kišobrani mogu unajmiti, no prije toga potrebno ih je otključati putem aplikacije, za što je potrebna prethodna registracija.

Princip rada Rentbrelle je zanimljiv zato što je najam kišobrana – besplatan. Barem u prva 24 sata. Kada počne padati kiša, umjesto kupovine novog kišobrana, moguće je kišobran uzeti s posebnog kioska i, ako ga se sljedeći dan vrati, ne treba platiti njegovo korištenje. 

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay