U siječnju ove godine korisnici bankarskih usluga po prvi puta su dobili kompletan izvještaj iz kojeg su mogli vidjeti koliko su ukupno naknada platiti tijekom prošle godine. Dio je to nove regulative HNB-a prema kojoj su banke dužne izrađivati izvješće o naknadama te ga besplatno dati potrošaču najmanje jednom godišnje.

Potrošači obično nisu svjesni ukupnog troška bankarskih usluga pa ih često šokira činjenica da godišnje plaćaju i više od tisuću kuna na različite naknade.

Marko koristi pojedinačne usluge, a za naknade je lani platio čak 1622,76 kuna. Najviše ga je koštala loša navika podizanja novca na bankomatima drugih banaka. Za 54 transakcije na ‘pogrešnom bankomatu’ platio je 1029,03 kune.

Vođenje tekućeg računa koštalo ga je 84 kune, za korištenje online bankarstva platio je 138 kuna, na provizije za plaćanje različitih računa (ukupno 144 transakcije) otišlo je 359,73 kune, a još 12 kuna platio je za korištenje debitne kartice.

Da je Marko prešao na Telekom Bankarstvo, kao korisnik HT-ove usluge Magenta 1, mogao je uštedjeti 1010 kuna! Najviše bi uštedio na ‘pogrešnim bankomatima’, čak 686 kuna, jer mu Telekom Bankarstvo omogućuje tri podizanja novca s bankomata drugih banaka mjesečno bez naknade.

Na provizijama za plaćanje računa (kreditni transferi) mogao je uštedjeti 210 kuna jer bi imao pravo na još 84 besplatne transakcije godišnje.

Cijeli članak i ostale naknade možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay