– Na projektu aglomeracije Rijeka kupuju se četiri puta skuplje turske cijevi umjesto naših domaćih. To je sramota i time se treba ozbiljno pozabaviti – upozorio je predsjednik Uprave Vargona Goran Brašnić na sastanku ministra Horvata s vodstvom HGK.

Aglomeracija Rijeka s investicijskim budžetom od 1,76 milijardi kuna za cjelovitu obnovu vodovoda, odvodnje i prateće infrastrukture na trasi od oko 300 kilometara predstavlja jedan od najjačih natječaja u javnoj nabavi, stoga ne čudi interes domaće industrije da si osigura što više poslova u tom projektu.

– Mi u Vargonu, kao i ostali proizvođači cijevi u Hrvatskoj, ne tražimo u slučaju natječaja za riječku aglomeraciju nikakav privilegirani, nego ravnopravan položaj u mogućnosti nuđenja svojih proizvoda. Projektirana su rješenja koja svojom postavkom ne idu u prilog hrvatskom gospodarstvu. Ovdje je bila prilika da se supstitucijom uvoza pokrene kotač proizvodnje koji bi otvrio nova radna mjesta za kojima svi vapimo – rekao nam je komercijalni direktor Vargona Davor Ćuška.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay