U apokaliptičnoj 2020. organizirali su strane ture s oko 250 putnika, te 40 polazaka unutar Hrvatske.

“Da bi nam 2021. godina započela što bolje, napravili smo ono što znamo raditi najbolje – otputovali smo u Tursku! Ugodni domaćini, divno vrijeme i preukusna hrana učinili su ovo putovanje posebnim. Toliko volimo putovati u Kapadokiju da putovanje ponavljamo i 7. veljače, 12. veljače i 3. ožujka.”

Ovo je najava agencije Jungle Tribe Hrvatska na društvenim mrežama objavljena prije nekoliko dana, uz fotografiju nasmiješenih lica putnika u zrakoplovnoj kabini.

Gotovo u dan poklopila se s vapajem nacionalne udruge agencija, koja pak traži da im se rad i formalno zabrani, kako bi mogli dobiti potpore za likvidnost, jer im je zbog okolnosti posve zaustavljen promet. Kao, uostalom, i većini organizatora putovanja širom svijeta.

Iako Jungle Tribe dijeli istu sudbinu na tržištu putovanja, ipak iskaču iz prosjeka. Uspjeli su u apokaliptičnoj 2020. realizirali oko 20 polazaka na daleke destinacije s ukupno oko 250 putnika, te 40 polazaka unutar Hrvatske s otprilike 550 putnika.

Brza reakcija

Opisuje nam kako su se organizirali na samom početku ove najveće krize u povijesti industrije putovanja.

“Kad smo shvatili kakav nas period očekuje, nismo čekali da se nešto pokrene, nego smo stvari odlučili pokrenuti sami.

Pročešljali smo sve dijelove Hrvatske tražeći male, ugrožene poduzetnike, kojima je posao također stao preko noći. Spajali smo u naše aranžmane prijevoznike, iznajmljivače, restorane, obrtnike, kako bismo svi zajedno popunili rupe koje su nastale izostankom stranih gostiju.

Sve smo napravili uz veliko istraživanje naše ogromne baze putnika i kao i uvijek, tako da smo znali da će biti interesa”, pojašnjava Kovačić. Tako su vrlo brzo izbacili niz tura u programu ‘Otkrij Hrvatsku’, bilo je tu jedrenja, avanturističkih tura, planinarenja, gastro tura, istraživanja otoka.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Facebook profil JTHR