Agencije za nekretnine u jako su teškoj situaciji zbog korone, kao i brojne druge djelatnosti. Popričali smo s Franom Magazinovićem iz agencije Mediteran Gold, Jasminkom Biliškov iz tvrtke Biliškov nekretnine i Meri Vulić iz Brokera. 

– Svi smo doma, razmišljamo što ćemo dalje, troškovi za agencije su ogromni, od oglašavanja, telefonije, zaposlenih itd. U blokadi smo. Slijedimo uputstva glavnog stožera pa nam je otežana prodaja, ne pokazujemo zainteresiranima stanove. Sve je što je započeto je ili propalo ili zaustavljeno. Promijenili su se uvjeti na tržištu – rekao nam je Magazinović, te iznio konkretan primjer:

– Imali smo prodan stan na Lokvama, trebao je samo doći procjenitelj ovlašten za određenu banku. Rečeno mi je prije 15 dana da je procjena vrijednosti stana 123.000 eura, a sada je 110.000 eura, pa je automatski propala prodaja. Moja agencija nije jedina, takvih slučajeva ima masu.

– Predviđam definitivno veliki pad cijena, turizma nema, apartmana također. Doći će do drastičnoga pada cijena kvadrata, a može se reći da i prijašnji rast cijena nije bio normalan. Cijene su išle u nebesa zbog turizma, a sada kada nema turizma za očekivati je drastičan pad! – smatra Magazinović.

Cijeli članak možete pročitati na: dalmatinskiportal.hr

Foto: Pixabay