‘Ove je godine hrvatski kamping sektor ostvario čak 91 posto noćenja u odnosu na veoma dobru i posljednju pretpandemijsku, 2019. godinu‘. Kamping se, uz kuće za odmor, pokazao kao najtraženiji oblik smještaja ove i prethodne pandemijske sezone.

Kampovi su odlično poslovali svih ljetnih mjeseci, ali i poslije toga. Da je i predsezona bila epidemiološki stabilnija, rezultati bi bili još bolji. No, kamping ne može biti nezadovoljan, posebice dodaju li se i brojne nagrade, što domaće, što inozemne, koje tradicionalno krajem svake godine stižu na njihove adrese.

Sve nam to otkriva Adriano Palman iz Kamping udruženja Hrvatske, koje je nedavno održalo svoj godišnji kongres u Termama Tuhelj.

Kako su kampovi iskoristili još jednu pandemijsku sezonu?

– Ove je godine hrvatski kamping sektor ostvario čak 91 posto noćenja u odnosu na veoma dobru i posljednju pretpandemijsku, 2019. godinu, a u odnosu na 2020. ostvarili smo točno dvostruko više noćenja. Realno, moramo priznati da je bilo očekivano da će kampovi biti jedan od prvih oblika smještaja kad govorimo o oporavku, ali ovi su rezultati iznad svih očekivanja. O njihovoj kvaliteti dovoljno govori i podatak da je Nijemaca u 2021. godini u našim kampovima bio rekordan broj, jer u povijesti kampinga nismo imali nikada više njemačkih gostiju.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay