Bankarske usluge su u prekidu, prometni sustavi su poremećeni, kao i gotovo svi aspekti života, jer je uslijed pada mreže onemogućen pristup internetu, mobilne i fiksne telefonske veze.

Veliki prekid mreže jednog od najvećih kanadskih telekom operatera Rogers Telecommunicationsa u petak je zablokirao bankarski, transportni i državni pristup za milijune Kanađana, izazvavši bijes korisnika i pojačavši kritike zbog dominacije tog telekoma u industriji.

Bankarske usluge su u prekidu, prometni sustavi su poremećeni, kao i gotovo svi aspekti života, jer je uslijed pada mreže onemogućen pristup internetu, mobilne i fiksne telefonske veze. Neki pozivatelji nisu mogli dobiti hitnu pomoć putem 911 poziva, rekla je policija diljem Kanade.

Kanađani koji rade od kuće nagurali su se u kafiće i javne knjižnice koje su još uvijek imale pristup internetu i ispred hotela kako bi uhvatili signal, kanadska agencija za granične službe rekla je da je prekid mreže utjecao na njihovu mobilnu aplikaciju za dolazne putnike, a pali su i bezgotovinski sustavi plaćanja kod trgovaca, usluge bankomata i drugo.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay