Predstavnici vodećih kineskih touroperatora koji su ovih dana boravili u Hrvatskoj najavljuju porast dolazaka kineskih turista u Hrvatsku, izvijestili su u ponedjeljak iz agencije Atlas.

“Kineskih turista u Hrvatskoj svake je godine sve više, a u prvih osam mjeseci ove godine došlo ih je kao cijele prošle. Svjetski su putnici broj jedan, po putovanju prosječno troše oko 750 eura, a glavni motiv dolaska im je razgledavanje prirodnih fenomena i kulturnih znamenitosti”, ističu iz Atlasa koji je organizirao boravak kineskih partnera uz potporu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i turističkih zajednica Zagreba, Istre i Splita.

Kineski touroperatori ocijenili su da izravni letovi iz Zagreba za Dubai otvaraju nove prilike za rast s kineskog tržišta, pri čemu je bitna cjelogodišnja linija Emiratesa na toj ruti.
“Time su, primjerice, putovanja iz Šangaja i Pekinga dostupna uz samo jedno zaustavljanje u Dubaiju, što su mnogi koristili već ove godine, pa ne čudi da je porast dolazak kineskih turista u Hrvatsku ove godine oko 50 posto u odnosu na lani”, kažu iz Atlasa.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr