Kad su europski birokrati zamišljali zelenu budućnost Europe te propisali kako se od 2035. godine zabranjuju sva vozila s unutrašnjim izgaranjem vjerojatno nisu zamišljali da bi ta budućnost bukvalno mogla ovisiti o Kini. A od početka godine do danas dva povijesna događaja potresla su globalnu autoindustriju; kako onu u budućnosti, tako i postojeću.

Kad su zapadni rivali posjetili ovogodišnji auto-show u Šangaju ostali su zatečeni čudesnim skokom u razvoju kineskih e-automobila. Trenutačno je postalo jasno kako će e-auti iz Kine vrlo brzo dominirati kvalitetom, dizajnom, tehničkim inovacijama i nadasve cijenom. Nakon auto-showa u Šangaju, novi poziv na buđenje zapadne autoindustrije i zapadnih donosioca odluka o javnim politikama bila je objava izvješća za prvi kvartal koji je donio informaciju da je Kina preotela Japanu status najvećeg svjetsko izvoznika automobila. Proboj Kine na prvu poziciju najvećih svjetskih izvoznika može se dijelom pripisati rastu prodaje u Rusiji, ali i velikom valu prodaje novih e-vozila.

Made in China

Wall Street Journal članak o bumu kineske autoindustrije počinje rečenicom: “Postoji velika šansa da vaše novo e-vozilo bude made in China.” Drugim riječima, već sada Zapad mora gledati na Kinu odozdo, bez umišljanja da ćemo barem još koje desetljeće uživati u tome da Kinezima dijelimo lekcije iz biznisa, tehnoloških rješenja ili znanosti. Taj dio povijesti je, čini se, za čovječanstvo završen, barem kada je u pitanju autoindustrija.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay