Saborski zastupnici radni su tjedan započeli slobodnim govorima, a dobar dio njih osvrnuo se na poskupljenja

Prvi se na poskupljenja osvrnuo Mostov Miro Bulj. ‘Ova kriza s naftom nije od sada. Ova litra ulja koju sam donio skuplja je 100 posto nego prošle godine. Očekujem da Vlada RH donese mjere. Mjere su jednostavne, nisu krivi građani što u Hrvatskoj nitko ne kontrolira marže trgovcima, a država se ne želi odreći trošarina’, kazao je Bulj.

‘Ove godine Vlada neka naloži HEP-u da se ne isključuje struja dok traje zima. Ovo je opasniji problem nego covid mjere, koje se na neke primjenjuju, a na druge ne’, dodao je.

O rastu cijena govorila je i SDP-ova Mirela Ahmetović. ‘Koliko je Hrvatska fenomenalno mjesto za život, svjedoči to da je od 11. listopada najavljeno da ljudi u Glini ostaju bez toplih obroka. Potrošnja struje je sve veća, a cijene hrane sve veće. Želim apelirati na stožer da se ovakve odluke više ne donose’, kazala je.

Mireli Ahmetović nije jasno kako se topli obroci mogu ukinuti onima koji uglavnom žive od malih poljoprivrednih mirovina i koji primaju socijalnu pomoć.

‘Na leđima najsiromašnijih prelomit će se povećanje cijena. Oni za hranu NE-MA-JU’, dodala je Ahmetović, podsjetivši da je u rujnu postavila pitanje ministru Tomislavu Ćoriću oko povećanja cijena pa se on smijao.

‘Klaunovsko ponašanje Vlade oko povećanja cijena za građane nije komedija, ovakvo ponašanje postaje horor’, kazala je.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay