Kao rezultat toga, poznate slavne osobe s velikim brojem sljedbenika zgrabe velike poslove, dok se drugi bore za povećanje broja sljedbenika, reputacije, angažmana i još mnogo toga. Ali koliko novca zapravo možete zaraditi na Instagramu i koji čimbenici utječu na to?

Ne postoji jednoznačan odgovor na pitanje koliko se novca može zaraditi na Instagramu jer na visinu zarade utječe nekoliko varijabli. Neki od njih uključuju tržišnu nišu, broj pratitelja, način monetizacije, stope angažmana i kvalitetu objave.

S druge strane, influenceri imaju pravo odrediti svoju cijenu. Na primjer, manje poznati influenceri s do 10.000 pratitelja mogu postaviti svoje cijene na 25-50 USD po objavi, etablirani s 30-80.000 pratitelja mogu naplatiti 150-350 USD po objavi, dok slavna osoba s preko 100.000 pratitelja može naplatiti između 1.000 USD i 500.000 dolara po objavi.

Ovisi. Mnogi smatraju da je broj pratitelja jedini faktor koji dolazi u obzir za plaćanje sponzoriranih objava i slično. Međutim, to nije istina. Tržišna niša, kvaliteta objave, reputacija i angažman sljedbenika također su važni čimbenici, jer ti čimbenici utječu na vidljivost proizvoda i prodaju.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Pixabay