Zrakoplovne kompanije uglavnom preživljavaju na dotacijama i golemim kreditnim zaduženjima, no dokle će tako moći nitko pouzdano ne zna: troškovi se zbog epidemijskih razloga danimice gomilaju, a prihodi kontinuirano smanjuju. Mnoge su tvrtke  bankrotirale, a ostale nastoje na razne načine kompenzirati gubitak klijenata.

Troškove jedne međunarodne avionske karte iz, primjerice, Australije drastično su multiplicirali protuepidemijski propisi, naročito oni o obveznoj karanteni i obveznom sigurnosnom razmaku između putnika.

Doznajemo kako je povratna avionska karta između New Yorka i Sydneya, koja je ranije koštala između 1200 i 1500 dolara, u nekim kompanijama sad dosegla iznos od čak sedam do sedam i pol tisuća. Razlog je prilično prozaičan: u „Jumbu“ ili Airbusu A-380 od 400 ili 500 sjedala kompanija sad zbog pandemijske distance ima pravo prodati tek oko 150-200 karata. U praksi se stvar svodi na to da kao putnik plaćate kartu za svoje sjedište, ali i za ona još 3-4 prazna oko vas.

O golemoj krizi u civilnom zrakoplovstvu ne svjedoči samo drastičan pad putnika, nego i sve češći incidenti u zračnom prometu koji upućuju na (prisilnu) štednju i rezanje troškova održavanja. Samo u zadnja dva dana zabilježena su dva ozbiljna incidenta na Boeingovim zrakoplovima odmah nakon uzlijetanja: u subotu je odmah po odvajanju od piste nizozemske zračne luke u Maastrichtu izbio požar na avionu za New York.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay