Rast gospodarstva moguće je bazirati na digitalizaciji i digitalnoj transformaciji, istaknuo je na otvaranju tradicionalnih Dana otvorenih integracija predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić i dodao da u svijetu i Europi se silno ulaže u digitalne tehnologije i transformaciju, pa i u susjedstvu, i ulaganja će biti još veća, a Hrvatska kao da zaobilazi taj trend, što nije dobro i krajnje je vrijeme za jaču suradnju svih u zemlji za digitalno doba.

Prema njegovim riječima King ICT-a je u prošloj godini dosegao prihode na razini 700 milijuna kuna uz rast u odnosu na godinu prije. Pritom je kompanija povećala i broj zaposlenih na 400.

“U Hrvatskoj upravljamo raznim procesima, ali nedovoljno i nismo spremni za promjene, koje se događaju htjeli mi to ili ne. Kada nas netko iz rejting agencija ili svjetskih financijskih institucija prikazuje kao loše u nekim oznakama na to kasno i nedovoljno reagiramo, za razliku od ideoloških pitanja u kojima smo uvijek prvi u reakcijama, i to je situacija različita od ostalih zemalja EU-a gdje su prvo posložili ekonomiju, a onda ideologiju. To se mora promijeniti, nije lako, ali digitalno doba i revolucija donosi brojne prednosti i moramo se ubrzati”, upozorio je Barišić.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Shutterstock