Ministarstvo turizma u srijedu je s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) i dvije poslovne banke potpisalo ugovor za novu povoljnu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima, koja je dostupna odmah.

Za sada su se u taj program uključile Hrvatska poštanska banka (HPB), preko koje će se za te kredite na temelju potpisanog ugovora u srijedu, plasirati 9 milijuna kuna i 2,8 milijuna eura, dok će preko Podravske banke ići 2 milijuna kuna i 2 milijuna eura.

Krediti će se odobravati i u kunama i s valutnom klauzulom, a bit će dostupni praktički odmah u dvije prve uključene banke. Moći će ih zatražiti svi privatni iznajmljivači smještaja koji su uredno registrirani i aktivni u poslu, pri čemu pojedinačno po objektu mogu računati od 20 tisuća do 375 tisuća kuna.

Od ostalih uvjeta istaknut je poček otplate do godine dana te rok od 10 godina za ukupnu otplatu, pri čemu je naglašeno da se tim kreditima neće moći graditi novi, nego samo uređivati, obnavljati i ‘dotjerivati’ postojeći objekti za smještaj turista u obiteljskom turizmu.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: Pixabay