Atlantic Grupa je u 2018. ostvarila rekordne prodajne rezultate na svim glavnim tržištima, ali i rekordnu tržišnu kapitalizaciju te najnižu zaduženost još od 2010., objavili su u četvrtak iz te kompanije, napominjući kako neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 244 milijuna kuna.

Na ukupan rast prihoda od prodaje, kako se ističe, najviše su utjecala strateška poslovna područja Delikatesni namazi s rastom od 12,4 posto, Pića s rastom od 7,5 i Kava s rastom od 3,5 posto.

Kava se također s 21,4 posto udjela i 1,12 milijardi kuna prihoda od prodaje ističe kao najveća pojedinačna kategorija u ukupnim prihodima.

“Atlantic Grupa je 2018. godinu završila izuzetno uspješno, jednako s aspekta ostvarenih poslovnih rezultata i po osvojenim priznanjima. Lani smo kao prvi izdavatelj uvršteni u Vodeće tržište Zagrebačke burze, dobili smo prvu nagradu za najbolje odnose s investitorima, ali i za najveći godišnji rast cijene dionice od čak 34,5 posto, što se što reflektiralo u najvišoj razini tržišne kapitalizacije otkad se Atlanticovom dionicom trguje na Zagrebačkoj burzi”, istaknuo je predsjednik Uprave Emil Tedeschi.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay