Onima koji su s bankom dogovorili 6-mjesečni moratorij na otplatu kredita on bi trebao isteći na jesen, kada se očekuje i izraženiji val otpuštanja i smanjenja plaća, s obzirom na istek Vladinih mjera potpore i završetak kakve-takve turističke sezone.

Kakva se politika banaka može očekivati prema klijentima koji ostanu bez posla ili dijela prihoda?

Korak dalje

Sve banke koje su bile spremne odgovoriti na to pitanje ističu da pomno prate razvoj događaja i da će u skladu s time i reagirati. Njihov pristup, čini se, bit će individualan i posebno će se razmatrati situacija svakog klijenta, ali pojedine banke već idu korak dalje. Tako najveća, Zagrebačka banka, najavljuje mogućnost produljenja moratorija na dodatnih šest mjeseci, što znači da će njeni klijenti moći koristiti odgodu plaćanja kredita od ukupno godinu dana. U toj banci ističu da su odmah nakon izbijanja pandemije za sve klijente, potrošače i poslovne subjekte koji su njome pogođeni pripremili sveobuhvatni paket mjera. Zbog njenog daljnjeg utjecaja na gospodarstvo, klijentima koji imaju ili očekuju da će imati poteškoća s otplatom kreditnih ili limitnih proizvoda zbog gubitka ili smanjenja primanja, nudi različite mjere za olakšanje otplate poput moratorija, odgode roka otplate, refinanciranja ili restrukturiranja obveza.

– Klijenti s mogućim budućim poteškoćama u otplati, zbog neredovitosti primanja i njihova smanjenja, trebaju se javiti u banku radi dogovora oko daljnjeg reguliranja svojih financijskih obveza – poručuju iz PBZ-a, dodajući da se zahtjev za moratorij može podnijeti do 20. rujna. U Erste banci također podsjećaju da do 30. rujna odgodu otplate kredita mogu zatražiti i klijenti koji odgodu nisu ranije zatražili, pri čemu odgoda otplate može trajati najdulje do 31. prosinca, dok za klijente koji ostvaruju primanja po osnovi bavljenja turizmom krajnji rok je do 30. lipnja 2021. godine.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay