Vladine mjere za gospodarstvo naišle su uglavnom na negativne reakcije poduzetnika. Hrvatska ni u dobrim vremenima nije baš povoljno okruženje za poslovanje, a to posebno dolazi do izražaja u krizi. 

“Ove mjere definitivno ništa ne olakšavaju, nego nam samo odgađaju propast”

Ivana Matić, direktorica Woman in Adria, inkubatora ženskog poduzetništva, za Index kaže da ovo što je vlada predvidjela kao pomoć gospodarstvu predstavlja samo odgađanje propasti.

“Ove mjere definitivno ništa ne olakšavaju, nego nam samo odgađaju propast. Vidjeli smo dobre primjere upravljanja krizom u zdravstvu i ponadali se da smo u svim resorima spremni za reset. U ovoj situaciji nam treba solidarnost, da se javni sektor odrekne 10% svojih plaća i da se to usmjeri u olakšanje malim poduzetnicima da opstanu, dugoročno bi to puno pomoglo. Uništili su poduzetnike početnike, sad će uništiti apsolutno sve i javnom sektoru se sljedeće godine isto ne piše dobro.

Nećemo imati rast prihoda od kojih možemo financirati nova zaduženja. Sad odmah treba i svim poduzetnicima početnicima nevezano za pravni oblik ukinuti sva davanja za poreze i doprinose samo da opstanu i da sljedeće godine u ovo vrijeme imamo žive poslovne subjekte koji mogu dalje rasti”, kaže Matić.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay