Hrvatska, dakle, stupa u tvrde restrikcije. “Zatvaramo sve što nije neophodno za život”, kazao je večeras ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. U tom obraćanju nisu mu se pridružili premijer Plenković, ni ministar financija Zdravko Marić, ni ministar gospodarstva Darko Horvat.

Neophodno za život stotina tisuća hrvatskih radnika, obrtnika i poduzetnika također je znati što ih čeka u narednim tjednima. Neophodno za život tisuća zatvorenih kafića, restorana, frizeraja i teretana jest znati kakvu će pomoć konkretno dobiti, i kada.

Od hrvatske Vlade, nažalost, to još uvijek nisu čuli. Plenkovićev kabinet, recimo, u četvrtak je najavio svoju najveću protukriznu mjeru, plaćanje minimalca radnicima u “najugroženijim sektorima”.

Danas je pak bilo govora o plaćanju minimalcima svim hrvatskim poslodavcima, da bi se popodne ponovno govorilo samo o najugroženijim sektorima – ali, kao što je Telegram večeras pisao, Vlada još uvijek nije sigurna o kojim se to sektorima radi. Odlučiti bi trebali do kraja tjedna.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay