Uz kuću ili zemljište za kunu, do 25.000 kuna plaćamo nabavku materijala za obnovu i troškove dokumentacije. Kupi li se kuća od treće osobe, plaćamo 20% njezine vrijednosti, maksimalno do 35.000 kuna. Imamo novi vrtić, školu, knjige su besplatne, besplatnu predškolu, pa Općina daje vaučere za kupovinu svih ostalih školskih potrepština, nabraja načelnik Ivan Sabolić

U Legrad će se doseliti obitelji JadanićOto, Ros i Bušić. Dok Jadanićima i Rosovima selidba neće biti daleka, tu su blizu, u susjednim županijama, obitelj Oto će se u Legrad doseliti s Raba, a Bušići iz Zagreba. Razlozi za selidbu u Legrad jednostavni su: sviđa im se život na selu, klincima žele priuštiti sretno djetinjstvo uz kokoši i pajceke, što im je bolje od života na užarenom asfaltu. Škole su dobre, tu je i Sveučilište Sjever. Posla na sjeveru ima, troškovi života su manji, a i Općina je spremna pomoći za početak.

– Kad bih ja na Rabu mogla kupiti kuću? Nikad, da imam i pet života. Već sad radim pet poslova pa nemam ni za deset kvadrata – sretna je Jelena Oto jer opet u životu vidi perspektivu.

– Pandemija nije utjecala na potražnju za radnicima. Puno je tvrtki uokolo koje vape za njima. Ludbreg ima jaku industriju koju drže stranci, napose Indijci. Međimurci traže radnike u metalskoj, a Podravina u prehrambenoj industriji. Podravka je bila i bit će gospodarska okosnica cijelog ovog kraja. Također, samo u Legradu je 10-15 OPG-ova – nabraja načelnik.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay