Poticaj za kupnju zvuči zanimljivo i hvalevrijedno, ali je li uistinu tako? Velikim financijskim injekcijama – na različite načine dobivenima od samih građana – olakšavati nekim drugim građanima nabavku skupe robe u krajnjem je slučaju moralno upitno. Superhikovskim principom uzimanja siromašnima da bi se davalo bogatima dolazimo do situacije da financijski profitira vrlo mala skupina ljudi koja ionako baš ne spaja kraj s krajem.

Niti najbogatiji ne daju ništa

Međutim, hrvatska država to radi već godinama, a trebala je i ove. Lipanj je bio uobičajeni mjesec kada je Fond za zaštitu okoliša raspisivao poticaje za kupnju električnih i hibridnih automobila. To se ove godine nije dogodilo, uz objašnjenje kako će se promijeniti model financiranja, koji nije bio niti blizu savršenom. Kao novi datum je onako okvirno  bila navedena jesen, ali za sada još nema preciznog datuma početka davanja poticaja. Naravno, ako ih uopće bude.

Nije, moramo priznati, Hrvatska jedina koja gura prodaju ekoloških vozila. To radi još 20 zemalja EU, a iznimke su Belgija, Bugarska, Danska, Finska, Latvija, Slovačka i Švedska te bogate Švicarska i Norveška. Upravo je činjenica da one najbogatije zemlje više ne žele pomagati kupnju vrlo znakovita.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Image by Paul Brennan from Pixabay