Nakon niza očajničkih pokušaja Airbnba da spriječi New York City u provođenju širokih ograničenja na kratkoročne najamne jedinice, grad je donio zakon koji je upravo to učinio. U roku od nekoliko tjedana tisuće Airbnb oglasa u gradu koji je nekada bio jedno od najvećih tržišta platforme, nestalo je. Od oko 3.000 preostalih Airbnb oglasa u New Yorku, s nekadašnjih 22.000 u kolovozu, većina je za boravke od 30 dana ili duže, minimalan broj noći koji su potrebni prema gradskim propisima.

Airbnb je dugo poricao odgovornost za stambenu krizu u zemlji, ali najnoviji dokazi da je New York City donio ispravan potez stižu s druge strane zemlje.

Irvine, Kalifornija, slikoviti grad sa 300.000 stanovnika u okrugu Orange County, zabranio je kratkoročne najamne jedinice još 2018. godine jer su se stanovnici sve više žalili zbog porasta broja odmorišta u nekada mirnim četvrtima.

Cijeli članak možete pročitati na: n1info.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Roberto Vivancos: https://www.pexels.com/photo/skyline-photo-of-empire-state-building-in-new-york-city-2190283/