Nakon nekoliko prilično kaotičnih godina koje su pogodile sve sektore, pa tako i turizam, koji je najveću štetu globalno pretrpio zbog ograničenja kretanja, prošle se godine situacija vratila na uzlaznu putanju. Međutim, da situacija ne bi postala dosadna i predvidljiva, turistički sektor ove se godine mora izboriti s inflacijom, ekonomskom neizvjesnosti i sveprisutnim nedostatkom radne snage.

Zato je jedno od pitanja koje se nameće: kako preživjeti? Odgovor na njega jednostavniji je u teoriji nego u praksi, ali mogao bi se svesti na praćenje trendova i investiranje. Mnogo se toga promijenilo u turizmu u posljednje vrijeme. Tehnologija i klimatske promjene postaju sve važniji segment za turističke objekte, mijenja se komunikacija s gostima, a prave investicije nikad nisu bile važnije. Svima koji se bave turizmom i žele ostati konkurentni zasigurno nije jednostavno jer popis trendova na koje trebaju svratiti pozornost nije jednostavan.

Tehnologija posvuda

Pa koje trendove onda treba imati na umu? U BlueRock Consultingu (BRC) navode da ih se najjednostavnije može strukturirati u tri skupine: digitalizacija i tehnologija, iskustva te održivost. 

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay