OPATIJA, 7. veljače 2017. (Hina) – U siječnju je na Kvarneru boravilo 11 posto više turista, s 12 posto više noćenja nego u prvom lanjskom mjesecu, a osjetno je povećan broj noćenja u hotelima s četiri i pet zvjezdica, izvijestila je Turistička zajednica Kvarnera.

U siječnju je na Kvarneru boravilo 21.809 turista, a ostvareno je 72.143 noćenja, uz 55 posto noćenja stranih gostiju.

Prema zemljama dolaska, najviše je bilo noćenja domaćih turista (32.528), zatim gostiju iz Austrije (9.398) i Italije (8369).

Gotovo polovica noćenja ostvarena je na opatijskoj rivijeri, 20 posto turista bilo je na riječkom području, a po 8 posto u Gorskom kotaru, na Lošinju i Krku.

Gosti su najviše boravili u hotelima u kojima je ostvareno oko 60 posto noćenja dok je u domaćinstvima bilo 24 posto noćenja.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov ističe da se odlični rezultati prošle turističke sezone nastavljaju i u siječnju.

“Velike manifestacije poput karnevala uvijek su atraktivan motiv dolaska. Veseli i to da, za razliku od hotela niže kategorije, posebno primjećujemo velik porast broja noćenja u hotelima s 4 i 5 zvjezdica, što znači da nam dolaze sve kvalitetniji gosti”, kazala je.

(Hina)