ZAGREB, 21. ožujka 2017. (Hina) – Svjetski poznati francuski piknik Le Diner en Blanc ili Večera u bijelom, u Zagrebu će se održati 20. svibnja na jednoj od najljepših gradskih lokacija koja je još tajna, a moći će prisustvovati oko 800 uzvanika od onih koji su se prijavili na posebnoj web stranici, istaknuto je u utorak na konferenciji za medije u povodu te večere.

“Ponosni smo što se ove godine i Zagreb uključuje u najpoznatiji svjetski piknik u bijelom uz podršku Grada Zagreba i njegove Turističke zajednice te vjerujemo da će sudionici uživati dijeleći hranu i piće s prijateljima na tajnoj lokaciji koja će se otkriti neposredno prije večere. Najoriginalniji u odijevanju i posluživanju hrane bit će nagrađeni”, kazala je Tihana Barišić, koje je uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić domaćin zagrebačke Le Diner en Blanc.

Očekujući da će taj događaj Zagrebu donijeti dodatnu turističku promociju, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako je Zagreb jedini grad u regiji koji će se s tom večerom naći među 13 gradova Europe i 75 u svijetu i da će to pridonijeti prepoznavanju Zagreba kao city break destinacije.

Slično očekuje i direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld koja smatra da večera u bijelom pridonosi Zagrebu kao ozbiljnoj referentnoj točki predstavljanja europske i svjetske kulture, običaja i turističke ponude.

“Uvjerena sam da će i Zagreb kao domaćin, poput Pariza, Atene, Barcelone, Budimpešte, Londona, Madrida, Moskve i brojnih drugih gradova sudionicima pružiti nezaboravno iskustvo. To će sigurno pridonijeti obogaćivanju zagrebačke ponude”, poručila je Bienenfeld.

Za sudjelovanje na pikniku sudionici osim odijevanja u bijelo moraju imati bijeli stol i dvije stolice, bijeli stolnjak te košaru za piknik s hranom, čašama i bijelim posuđem. Jedina dozvoljena pića su vino, šampanjac i voda.

Za one koji se ne žele sami dovesti organizira se prijevoz autobusima, na večeru koja će trajati od 19 sati do ponoći.

(Hina)