Na mreži su objavljeni detalji o patentu koji razvija Vivo – telefonu iz kojeg može poletjeti minijaturan dron s kamerama.

Inženjeri iz Viva imaju jednu prilično ludu ideju koja bi, ako se realizira, jer je tek riječ o patentu, mogla omogućiti potpuno novu perspektivu snimanja s pametnih telefonima – snimanje iz zraka putem drona. Patent prikazuje telefon u čijem je kućištu skriven mali dron na kojem se nalaze kamere. Kako je riječ o dronu koji bi bio smješten u telefonu, jasno je kako bi njegove dimenzije trebale biti jako male.

Na dronu se nalaze četiri elise smještene u kućištu, infracrveni senzor, dvije kamere te minijaturna baterija. Iako na mreži ne možemo pronaći detaljno objašnjenje patenta, možemo pretpostaviti kako su iz Viva zamislili da, kada dron izađe iz kućišta, s njim bi se trebalo upravljati i fotografirati direktno s telefona. Takvo bi zračno fotografiranje moglo donijeti potpuno novu perspektivu prilikom npr. snimanja utakmica, a i selfiji bi mogli biti puno zanimljiviji. Naravno, možemo se samo zapitati kako bi izgledala neka utakmica na kojoj bi više tisuća ljudi u isto vrijeme podiglo svoje mobilne dronove kako bi snimili izvođenje jedanaesterca. Nastao bi pravi kaos i sudaranje dronova.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Patent Viva (Foto: Lets Go Digital)