“Tri godine smo imali proračunski višak. Rekli smo da ćemo smanjiti javni dug za 10 postotnih bodova, smanjili smo ga za preko 11, da nije bilo korone, bilo bi i 15”, rekao je između ostalog Marić. Kao tri točke programa istaknuo je sigurnost, održivi gospodarski oporavak i rast te daljnji rad na prepoznatljivosti Hrvatske u globalnim okvirima.

Josip Tica (SDP) je Mariću rekao da će ove godine ostaviti 25 milijardi kuna deficita te da su povećali prihodnu stranu u proračunu opće države za 2 postotna boda.

“Fundamentalna točka našeg programa je digitalna transformacija”, rekao je Tica, dodavši da žele iskoristiti nove tehnologije za stvaranje kvalitetnih radnih mjesta, regionalno uravnoteženje razvoja u Hrvatskoj, obračun s korupcijom i netransparentnošću u javnom sektoru, kao i za fokusiranje na mrežu malih i srednjih poduzetnika za novu lokomotivu razvoja Hrvatske. Dodao je da treba maksimalno poticati turizam, ali da on ne može biti jedina lokomotiva u ovoj zemlji.

“Nama treba druga lokomotiva, a mi je vidimo u sektoru informacija i telekomunikacija”, rekao je Tica.

“Ključna varijabla je rast, odnosno ono što je još važnije, to su radna mjesta i to su plaće, odnosno životni standard”, poručio je.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay