Mastercard se priprema objaviti vijest da će uskoro svi korisnici, odnosno sve banke i milijuni trgovca koje ima na svojoj platnoj mreži uskoro moći integrirati kripto u svoje proizvode, doznaje CNBC.

To uključuje Bitcoin novčanike, kreditne i debitne kartice koje zarađuju nagrade u kriptovalutama i omogućuju potrošiti digitalnu imovinu, te programe vjernosti u kojima se bodovi zrakoplovnih tvrtki ili hotela mogu pretvoriti u Bitcoin.

Kako bi to proveli u djelo, Mastercard je u partnerstvu s Bakktom, kripto tvrtkom koju podupire Intercontinental Exchange (ICE), koji će biti pružatelj skrbničkih usluga iza kulisa za one koji se prijave, izjavili su za CNBC direktori obje tvrtke. 

– Želimo svim našim partnerima ponuditi mogućnost lakšeg dodavanja kripto poslovanju kojim se bave. Naši partneri, bilo da se radi o bankama, financijskim tehnologijama ili trgovcima, svojim klijentima mogu ponuditi mogućnost kupnje, prodaje i držanja kriptovaluta putem integracije s Baktt  platformom – izjavila je Sherri Haymond, izvršna potpredsjednica Mastercarda digitalnih  partnerstava.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media