Modna industrija ulazi u novo razdoblje integriranjem inovativnih tehnologija poput vizualnog pretraživanja, AI asistenata, virtualnog isprobavanja odjeće i hiper-personalizaciji usluge. Ovaj sveobuhvatni pristup tehnologiji odražava rastuće zahtjeve i očekivanja potrošača, stvarajući tako dinamično okruženje u kojem se isprepliću moda i najnovije tehnološke mogućnosti. Stoga je važno pažljivo razmotriti područja primjene.

Čak 30% potrošača GLAMIja već je primijetilo korištenje AI u modnim e-trgovinama. Kao što je često slučaj s novim tehnologijama, mišljenja o AI-u su podijeljena, pri čemu 31% ispitanika izražava nelagodu s njegovom upotrebom u bilo kojem aspektu iskustva kupovine. Usluge u kojima su potrošači zadovoljni su preporuke proizvoda na temelju aktivnosti korisnika (28%), zatim virtualno isprobavanje odjeće (14%), AI pomoćnici (asistenti) za treženje proizvoda na temelju opisa kojeg su dali korisnici (12%) i korisnička podrška temeljena na unmjetnoj inteligenciji (10%).

Najmanje entuzijazma primjećuje se u dvije kategorije: AI generirane slike modela (8%) i dizajniranje odjeće pomoću AI-a, pri čemu je ova kategorija dobila samo 6% podrške. Čini se da su korisnici više skloni prihvatiti AI kada im izravno koristi, nego kada se koristi u korist samih tvrtki koje ga implementiraju.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Image by Florin Radu from Pixabay