Pokaže li se ove inovacija izvedivom, trkaći bi bolidi u skorijoj budućnosti mogli biti djelomično prekriveni zaslonima, a na njima bi se mogli prikazivati interaktivni ili promjenjivi oglasi sponzora

Sezona Formule 1 bliži se kraju, pitanje pobjednika je već riješeno, pa je to otvorilo priliku momčadima da na posljednjih nekoliko utrka ove godine testiraju nove koncepte, koje možda ne bi ugradili na bolide koji se bore za što bolju poziciju na cilju. Ovoga vikenda vozi se Velika nagrada SAD-a u Austinu, a momčad McLarena na njoj je odlučila testirati malenu, ali vrlo zanimljivu i potencijalno korisnu tehnološku inovaciju.

E-papir umjesto naljepnice

Na svoje su bolide, umjesto klasičnih naljepnica s reklamama, na nekoliko mjesta aplicirali e-ink zaslone, pa reklame sponzora prikazuju na njima. Na prvim fotografijama ovog dodatka, koje je na Twitteru podijelio britanski stručnjak za tehnologiju automobilizma, Craig Scarborough, vidi se prva e-ink reklama na bolidu McLarena.

Budući da ovaj tim od početka godine sponzorira Google, reklama u testu, među ostalim, prikazuje logotip Androida, a smještena je na samom rubu kokpita, pored glave vozača – tamo gdje je dobro mogu snimiti kamere postavljene na samom bolidu.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Twitter/Craig Scarborough