Evans Hankey naslijedila je poziciju Jonyja Ivea prije 3 godine, a ime osobe koja će nju naslijediti još nije poznato.

Jony Ive je, uz Stevea Jobsa, godinama bio najprepoznatljivije ime Applea te upravo on potpisuje dizajn najpoznatijih uređaja ove tvrtke – od Macova i iPoda do iPhonea i iPada. Prije 3 godine Ive je napustio Apple i pokrenuo svoju kompaniju, koja je i dalje surađivala s Appleom.

Njegovo mjesto zauzela je Evans Hankey koja, iako nije bila javno poznata poput Ivea, bila je zadužena za dizajn većine proizvoda koje smo vidjeli posljednjih godina. Tijekom posljednje tri godine, Hankey je blisko surađivala s Alanom Dyeom koji je bio zadužen za razvoj softvera. On će ostati na svojoj poziciji i u budućnosti surađivati s novim glavnim dizajnerom kompanije.

Razlozi zbog kojih napušta kompaniju nisu poznati, a njen radni odnos ipak neće prestati odmah, već će na toj poziciji biti još pola godine. U službenoj objavi za javnost iz Applea su naglasili kako njihov dizajnerski tim okuplja kreativce diljem svijeta, dok njihov stariji dizajnerski tim ima snažne lidere s desetljećima iskustva: Evans planira ostati dok ne prođemo kroz tranziciju i želimo joj zahvaliti na njenom vodstvu i doprinosu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr