Uber ima veliki broj korisnika koji im “govore” gdje žele ići i što žele raditi, a kompanija će ta saznanja iskoristiti kako bi im plasirali oglase.

Nakon što je Lyft prije nekoliko mjeseci najavio pokretanje odjela digitalnog oglašavanja s ciljem dodatnog izvora prihoda, na isti potez ovog tjedna odlučili su se i u Uberu. Američka kompanija tako je pokrenula vlastiti odjel za oglašavanje putem svoje aplikacije, a na čelu tog odjela nalazi se veteran oglašivačke industrije Mark Grether koji je iskustvo stekao u Amazonu.

U objavi za javnost, Grether je rekao kako imaju globalnu bazu korisnika koji im govore gdje žele ići i što žele dobiti, a dok razmišljaju o tome što kupiti, čekaju svoj prijevoz ili dostavu, odnosno dok se voze do svog odredišta, Uber im želi prikazivati oglase koji će im biti važni i pomoći im u donošenju odluke oko kupovine.

Također, kompanija je predstavila i novi servis u sklopu svoje aplikacije nazvan “Journey Ads” koji će oglašivačima omogućiti postavljanje oglasa unutar Uberove aplikacije. Servis će oglašivačima omogućiti da dođu do svoje ciljane publike na svakom koraku njihova putovanja. Dakle, korisnicima će se oglasi prikazivati svaku put kada otvore aplikaciju da vide kada im dolazi naručeni taksi, tijekom putovanja dok prate kretanje automobila na mapi unutar aplikacije i kada dođu na svoje odredišta.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay