Počinje izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija

– I dalje smo u nedostatnim uvjetima, u dvije smjene, bez dvorane, s radom subotama, no 2018. godine se strukovno obrazovanje stavilo u prvi plan te su škole dobile priliku ojačati svoje materijalne i ljudske resurse. Tada smo proglašeni najboljima u svojem sektoru i imenovani Regionalnim centrom kompetitivnosti te krenuli s pripremama projekta čije rezultate vidimo danas. Osim današnjeg Ugovora, čeka nas i provedba drugog projekta čiji je cilj stvaranje centra izvrsnosti jezgre zdravlja – istaknula je ravnateljica.

U Varaždinskim Toplicama u tijeku je izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždinem, potpisan je ugovor za projektiranje centralnog operacijskog bloka i kreće se s projektiranjem nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. Investicije će premašiti milijardu kuna.

To je, kako je najavljeno, tek prva etapa velikog i značajnog projekta, kojom će biti stvoreni prostorni uvjeti na temelju kojih će Medicinska škola postati referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku, ali i zapadnu Europu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay