Meta nije imala uspješan drugi kvartal u poslovnom smislu jer prvi put u povijesti zabilježen je pad prihoda na godišnjoj razini – s 29,08 milijardi američkih dolara na 28,82 milijardi. Što se profita tiče, već treći kvartal zaredom bilježi se pad i iznosio je 6,69 milijardi dolara.

Najgore od svega, iz Mete prognoziraju još gori treći kvartal s prihodima od 26 do 28,5 milijardi dolara. Analitičari su nešto optimističniji pa predviđaju 30,36 milijardi dolara. Facebookova matična kompanija u trećem je kvartalu prošle godine ostvarila prihode od 29,01 milijardi. Dionice su ovakvoj situaciji pale za četiri posto i zarada na njima s 3,61 dolara na 2,46 dolara.

“Čini se da smo ušli u situaciju koja će imati širi utjecaj na digitalno oglašavanje. I uvijek je teško predvidjeti koliko će ti ciklusi biti duboki ili koliko dugi. Ali rekao bih da se situacija čini gorom nego u prošlom kvartalu”, podosta je negativan u ocjeni situacije bio izvršeni direktor (CEO) Mete Mark Zuckerberg.

Napomenuo je i da će se iduće godine usporiti zapošljavanje novih ljudi i da će se morati napraviti više s manje raspoloživih resursa.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay