Netflix je u velikim problemima jer nakon gubitka 200.000 korisnika u prvom kvartalu ove godine, nakon drugog je ostao u minusu za čak 970.000, što ukupno dovodi do 1,1 milijun izgubljenih pretplatnika.

Na globalnoj razini, najmoćnija streaming platforma uprihodila je 7,97 milijardi dolara i 8,6 posto rasta u odnosu na isto razdoblje lani te broji 220,67 milijuna pretplatnika i zapravo njeni lideri zadovoljno trljaju rukama. Zašto? Jer je investitorima rečeno da će tijekom drugog kvartala biti izgubljeno oko dva milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu. Dakle, rezultat je u konačnici dvostruko bolji od očekivanog.

“Teško je nazivati gubitak gotovo milijun korisnika uspjehom, ali to su dobri temelji za iduću godinu”, izjavo je izvršni direktor (CEO) Netflixa Reed Hastings.

Očito, kvartalni rezultat spasila je nova sezona Stranger Thingsa, a u trećem će i nastup Rickyja Gervaisa pridonijeti pozitivnim brojkama jer SuperNature je srušio sve postojeće rekorde gledanosti u povijesti Netflixa. Samo u Velikoj Britaniji pogledalo ga je više od tri milijuna ljudi, a to ipak nešto donosi i na ukupnoj razini za Netflix.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay