Kada se sadržaj sa streaming servisa reproducira s posebnih uređaja, korisnici ponekad ugase samo TV, ne i taj uređaj tako da se i reklame nastave prikazivati, a nitko ih ne gleda.

Brendovi troše veliki novac na oglašavanje kako bi svoju poruku, odnosno informacije o proizvodima i uslugama što uspješnije plasirali što većem broju ljudi i potencijalnih kupaca. Tvrtkama su na raspolaganju brojni kanali putem kojih mogu prenijeti svoju poruku – od tradicionalnih poput TV-a i radija pa do online oglašavanja. Sve popularnije je i oglašavanje putem streaming servisa, što je opcija o kojoj razmišljaju i u Netflixu. Umjesto plaćanja pune cijene mjesečne pretplate, korisnici će plaćati manju pretplatu, ali će im se prikazivati i reklame.

No kako je pokazalo nedavno istraživanje kompanija GroupM i iSpot.tv, postoji jedan veliki problem takvog oblika oglašavanja, a to je da se dio oglasa za koji se troši veliki novac ne prikazuje nikome. Riječ je o velikoj cifri – dosadašnja predviđanja govore o više o milijardu dolara prošle godine, dok bi se ta brojka ove godine u SAD-u mogla kretati između 1,5 i čak 1,9 milijardi dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay