Bitcoin, ethereum i ostale vodeće kriptovalute dodatno su pale tijekom vikenda, brišući blage dobitke ostvarene tijekom tjedna prije. Ukupna kapitalizacija globalnog kripto tržišta pala je na 1,01 bilijuna dolara, što je pad od 12 posto u samo 24 sata, prema CoinMarketCapu.

Bitcoin je pao za 19,7 posto u posljednjih sedam dana na ispod 24.000 dolara, najnižu točku 2022. I najnižu razinu u 12 mjeseci. Ethereum je prošao još gore, pao je za 32 posto u posljednjih tjedan dana, čak i nakon uspješne testne probe prelaska na proof-of-stake u srijedu na Ropsten testnoj mreži.

Nisu to bili samo bitcoin i ethereum. Svaka od prvih 20 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji pala je za dvoznamenkasti postotak u posljednjih sedam dana.

BNB je pao 25 posto u prošlom tjednu, cardano i xrp 22, solana, polkadot i polygon 29, dogecoin 34 i avalanche 38 posto.

Kripto tržište nije izgledalo stabilno cijelu godinu nakon velikog bull marketa 2020. i 2021. godine, ali trenutna ‘kripto zima’ počela je ozbiljno u prvom tjednu svibnja, kada je tržište zajedno palo s dioničkim tržištem. Tada se dogodio kolaps terre

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay