ZAGREB/BIOGRAD/SEGET DONJI, 24. ožujka 2017. (Hina) – Ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je u petak na skupštini udruge putničkih agencija UHPA u Biogradu te na otvorenju novog hotela Ola u Segetu Donjem kod Trogira, a pritom je istaknuo dobre najave za turizam za ovu godinu te važnost suradnje javnog i privatnog sektora za još bolje rezultate.

Kako su izvijestili iz Ministarstva turizma, ministar Cappelli i državni tajnik Frano Matušić susreli su se i s gradonačelnikom Biograda Ivanom Knezom, a razgovarali su o turističkim projektima na području tog grada, među kojima i o gradnji golf terena, ribarske luke i zabavnog parka Mirnovec, čije je otvorenje najavljeno do početka glavne sezone.

Na skupštini UHPA-e ministar je naglasio da su putničke agencije jako bitne za hrvatski turizam zbog kontakta s turistima i doprinosa razvoja destinacija. “Hrvatska je na putu da postane cjelogodišnja turistička destinacija, a turističke agencije imaju velike ulogu u promoviranju ponuda koje su dostupne tijekom cijele godine”, rekao je.

Dodao je i da je cilj ujednačiti turizam na cijelom hrvatskom prostoru i povećati domaći turistički promet, posebice na kontinentu. Pritom je najavio da će uskoro predstaviti program za razvoj cikloturizma, koji je, uz enogastro i zdravstveni turizam, važan motiv dolaska na kontinent.

Skupština UHPA-e održana je u sklopu Dana UHPA-e, koji traju od 23. do 25. ožujka, a u okviru kojih će se održati i stručni skup “Značaj putničkih agencija za turizam RH” te dodijeliti priznanja u povodu 25 godina osnivanja UHPA-e.

Ministar Cappeli u petak je sudjelovao i na otvorenju hotela Ola u Segetu Donjem, čija je vrijednost oko 12,5 milijuna eura, a koji je izgrađen u sklopu Centra zdravog življenja Seget i dijelom sufinanciran iz strukturnih fondova EU, u iznosu od oko 2,8 milijuna eura.

Taj hotel zdravstvenog i medicinskog turizma ima 50 soba i dva apartmana i zapošljavat će oko 40 radnika, dok od dodatnih ponuda ima kongresnu dvoranu, prostor za dvije stomatološke ordinacije s ljekarnom ili ordinacije druge namjene, restoran, wellness, fitness, spa, unutrašnji i vanjski bazen na krovu zgrade.

“Ovaj hotel je odličan primjer stvaranja novih doživljaja, jer će se osim smještajne i ugostiteljske ponude nuditi i zdravstvene usluge i općenito zdrav način življenja. S obzirom na važnost i potencijal zdravstvenog turizma, ovaj projekt svakako ima dodatnu vrijednost i sasvim sigurno će svojom ponudom doprinijeti atraktivnosti i privlačnosti Trogira, Splitsko-dalmatinske županije te cijele Hrvatske”, istaknuo je Cappelli.

Uz ministra turizma, otvorenju hotela Ola bili su nazočni i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je tom prigodom izrazila zadovoljstvo tim projektom te pozvala poduzetnike da se, vodeći se takvim dobrim primjerom, javljaju u što većem broju na nadolazeće natječaje iz fondova EU.

 

(Hina)