ZAGREB, 24. ožujka 2017. (Hina) – HUP-ova Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti (IKT) za predsjednika je u petak izabrala člana Uprave Hrvatskog telekoma Borisa Drilu koji je najavio jači angažman udruge za bolje pozicioniranje i status ICT sektora u Hrvatskoj, izvijestili su u petak iz HUP-a.

Drilo, koji je zamijenio dosadašnjeg predsjednika Adriana Ježinu, poručio je nakon izbora da ICT sektor u Hrvatskoj bilježi rast prihoda, broja zaposlenih i izvoza, ali i da postoje znatni strukturni nedostatci koji su zapreka daljnjem razvoju sektora i njegovog pretvaranja u zamašnjak razvoja hrvatskog gospodarstva i društva.

“ICT je potrebno pozicionirati kao sektor koji sam po sebi sve više i značajnije pridonosi rastu BDP-a te kao onaj koji predstavlja ključnu polugu za rast i razvoj drugih gospodarskih sektora kroz digitalnu preobrazbu poslovnih modela i procesa. Nužno je potaknuti investicijski ciklus u digitalne usluge, osigurati njihovu implementaciju te podržati njihovo korištenje. Da bi se to ostvarilo i HUP-ova udruga IKT treba više sudjelovati u svim procesima repozicioniranja ICT sektora”, ocijenio je Drilo.

(Hina)