ZAGREB, 24. ožujka 2017. (Hina) – Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do 21. travnja provodi natječaj za dodjelu bespovratnih potpora projektima turističkih zajednica (TZ) na turistički nerazvijenim područjima, za što je ove godine predviđeno ukupno 4,5 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Nerazvijenim područjima u sklopu natječaja smatraju se područja svih kontinentalnih županija, osim Grada Zagreba, te sva naselja s područja ostalih županija koja na svom području nemaju izlaz na more.

Iz Glavnog uerda HTZ-a poručuju da će potpore odobravati kroz četiri namjene – za razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije te uvjeta boravka turista, razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture, edukaciju te opremanje ureda terminalima eVisitor sustava.

Naglasivši važnost poticanja razvoja turizma na područjima koja imaju određene potencijale i dobre resursne osnove, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić istaknuo je da putem javnog poziva HTZ želi podržati sve programe i projekte koji će biti u funkciji poboljšanja turističke ponude i uvjeta boravka turista na destinaciji.

“Za to smo ove godine osigurali 4,5 milijuna kuna, od čega će se dio sredstava dodjeljivati za potpore putem javnih poziva, a dio koristiti za promotivne i druge tržišne aktivnosti koje za nerazvijena područja na nacionalnoj razini provodi HTZ”, objasnio je Ivičić.

Korisnici potpora su turističke zajednice koje samostalno ili u suradnji s drugim subjektima na turistički nerazvijenim područjima realiziraju programe/projekte, za koje će se potpore odobravati prema bodovnoj listi.

Odluke o dodjeli potpora donijet će Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog Povjerenstva za odabir projekata.

(Hina)